top of page
dome_home_photos.jpg

ЗА

Кој сум јас

Здраво,
Јас сум Даити и веќе повеќе од 30 години се занимавам со слаб животен стил, со мал отпечаток, вклучително и овој начин на живеење, живеејќи во мој дизајниран и изграден дом октагон, растејќи органски, пермакултура и исто така хидропонски одгледувам сопствена храна.
 

Како и поголемиот дел од светската популација, се најдов себеси во моите помлади години, како што го нарекував тогаш, секогаш го наоѓав на некој начин мрачен и донекаде не погоден за среќна центрирана состојба на умот, имав ненамерна афинитет со Мислев дека октагон живеел пред многу години, кога поминав неколку дена во и околу геодетска купола, од поглед на конформистите, октагоналниот дом се гледа како малку лево поле

Beautiful-Little-Cottage-in-Denmark-010-600x400.jpg

Мојата работа

Никогаш не сум бил оној кој флертувал со општите идеали на конформистичките Општо населени и архаични насоки, па затоа, не можам ни да кажам дека уметничко пламна повеќе фрустрација од животот и живеење во врат од шише, зграпчив бунар. користев биро пенкало и стар линијар и неколку листови стуткана хартија за печатач и јас го подадов комплетот за дизајнирање или треба да кажам рог за чевли во моите идеи во старостарен антички езотеричен енергичен облик, дури и кога првично седнав и почнав да легнувам некои линии и партиции.

Сфатив малку дали знаев како дури и мало плукање на фрустрација и стар линијар со пенкало и хартија ќе завршат со толку длабоко и животно менувачко влијание врз мене, во ретроспектива не разбрав како живеење во раните 1960-ти социјални станови дизајнирани Кутијата за чевли може да има такво влијание врз мојот живот, моето здравје, мојата ментална состојба на умот и на крајот на мојот секојдневен животен квалитет. Колку и да ви звучи ова, Octagon Living буквално ми даде втора шанса да живеам живот што е погодна за поздрав начин на живеење.

Beautiful-Little-Cottage-in-Denmark-012-600x900.jpg

Мојата визија

Колку и да изгледа чудно, имам и чувство на слобода во затворен простор, кога конечно се преселив во мојот октагон дом, на почетокот беше ретко наместен, дури и додека седев на подот таа ноќ со бојата сè уште полумокра на мојата шолја чај. , Чувствував чувство на смиреност, спокојство и мир и тишина и единство со зградата, никогаш не знаев дека носам толкав товар во толку многу одделенија. Искрено почувствував чувство на некаква еуфорија како да сфативте сè и сè ве разбираше, навистина се надевам дека ќе направите еден од моите октагонални домови и октагоналниот начин на живот ваш начин на живеење и ќе го направите дел од иднината на вашето семејство за генерации. дојди….

Што и да правите во Живот, изгради помали огради и подолги маси за вечера...Направете ги вашите соништа реалност, јас направив…..Дајти.

bottom of page